banner ad

OPĆINSKA NAČELNICA UPRILIČILA PRIJEM POVODOM PRAVOSLAVNOG BOŽIĆA

| 11/01/2017

U povodu praznika pravoslavnog Božića i Nove godine, Općinska načelnica mr.sci Amra Babić danas je u prostorijama Općine Visoko upriličila prijem za predstavnike pravoslavne crkve.
Prijemu su prisustvovali jerej Miljan Rađenović, jerej Darko Danilović, predsjednik Crkvenog odbora za područje općine Visoko i Kiseljak, koji inače obnaša funkciju ministra finansija Srednjo-bosanskog kantona Zoran Marković i predstavnik Crkvene opštine Visoko Novica Manojlović. Prijemu su također prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Bajro Fejzić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vahid Ramić i predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama Kemal Kardaš, kao i sekretar Općinskog vijeća Zekija Omerbegović i pomoćnica općinske načelnice Edina Ferizović.
Načelnica mr.sci Amra Babić na samom početku zaželjela je dobrodošlicu gostima i uputila čestitku pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti. Jerej Miljan Rađenović uputio je poruku mira u povodu proteklih praznika i zaželio mnogo uspjeha i dobre saradnje sa predstavnicima lokalne vlasti.
Praznični prijem je bio i prilika da se novi jerej pravoslavne crkve u Visokom, Miljan Rađenović upozna sa predstavnicima lokalne vlasti i tom prilikom se u srdačnoj atmosferi razgovaralo o planovima pravoslavne crkve za 2017. godinu, kao i o planu rekonstrukcije ove historijski značajne građevine u Visokom.

Press Općine Visoko

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.