OPĆINA VISOKO NASTAVLJA USPJEŠNO PROVOĐENJE ISO STANDARDA

| 04/10/2017

U Općini Visoko jučer je proveden nadzorni audit, a na završnom sastanku kojem su prisustvovali Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić sa saradnicima, podnesen je izvještaj o certifikacijskom auditu provjere sistema upravljanja kvalitetom i zaštite okoline, a u skladu sa međunarodnim standardima dva ISO standarda, i to upravljanja kvalitetom – ISO 9001:2015. i zaštitom okoline – ISO 14001:2015.

Vodeći auditor za sisteme upravljanja kvalitetom, zaštitom okoline i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu certifikacijske kuće TUVadria.d.o.o. – mr.sci Mirsad Begić je utvrdio da Općina Visoko uspješno upravlja sistemom kvaliteta i zaštitom okoline u skladu sa dva ISO standarda, upravljanja kvalitetom – ISO 9001:2015. i zaštitom okoline – ISO 14001:2015., nakon čega je sublimirao ovaj audit riječima:

„Danas smo imali zadatak da provjerimo koliko se u općini Visoko primjenjuju ova dva ISO standarda. Možemo zaključiti da Općina Visoko jako dobro primjenjuje ISO standarde u svojoj praksi. Kvalitet usluga i zaštita okoline su u konstantnom porastu. Općina Visoko se u 2016. godini uspješno prilagodila zahtjevima novih standarda, a u 2017. godini standarde je implementirala u svrhu poslovne primjene. Prezadovoljni smo kako se upravlja sa kompletnom problematikom na području općine Visoko. Provjeru smo obavili izuzetno efektivno i veoma sam zadovoljan saradnjom sa svima u Općini Visoko, tako da je moja ocjena izuzetno visoka. Standardi su u potpunosti usmjereni u tom pravcu da sve što se radi mora biti urađeno na najvišem nivou, u dogovorenim rokovima i to zbog građana, zbog kojih ovi standardi i postoje. Ovom prilikom čestitam Općini Visoko, načelnici Babić, svim zaposlenicima, kao i građanima koji mogu biti ponosni što su dio općine koja brine o kvaliteti njihovog života.“

Predstavnik rukovodstva za ISO, Zekija Omerbegović je istakla da je zadovoljna postignutim rezultatima i naglasila da će Općina Visoko i dalje nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta i zaštite okoline, jer prostor za unapređenje uvijek postoji.

„Danas smo imali završni sastanak gdje je naš auditor iznio ocjene o provjeri upravljanja sistemom  kvaliteta i zaštitom okoline u svim procesima u Općini Visoko i zadovoljna sam zbog iznesenih ocjena od strane auditora, koje su vrlo visoke, što znači da se svi procesi u Općini Visoko odvijaju u skladu sa zahtjevima koje su postavili standardi ISO 9001:2015.i ISO 14001:2015. Ono što je naglašeno je podatak da smo u obavljanju ovih poslova pokazali da smo veoma dobri i da se trudimo da poslove obavljamo u skladu sa zakonom, koji je naš glavni okvir za djelovanje i da u skladu sa normama navedena dva standarda posao obavljamo onako kako treba zbog naših građana, jer mi smo tu njima na usluzi. Koristim priliku da se zahvalim našoj konsultantskoj kući sa vodećim konsultantom gosp. Muhamedom Lemešom i gđom. Amelom Skopljak na vođenju u kompletnom ovom procesu i svojim kolegama što su se danas potrudili da auditoru u najboljem svjetlu prezentiraju naše procese“, izjavila je gđa. Omerbegović.

Press Općine Visoko

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.