OSNOVAN OPĆINSKI ODBOR NB KAKANJ: EDIB SMOLO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA

| 14/05/2018

Večeras je u Kaknju održan sastanak aktivista Nezavisnog bloka, na kome je izabran Općinski odbor NB Kakanj. Jednoglasnom odlukom, za predsjednika je imenovan dosadašnji koordinator NB Kakanj i jedan od osnivača stranke, Edib Smolo.

Primarni zadatak novoformiranog OO biće intenzivnije uključivanje u rad i afirmacija stranke na području općine Kakanj, gdje građani iz dana u dan pokazuju sve više interesovanja za novu politiku i konkretna rješenja, koja ulijevaju nadu u bolje sutra za sve građane općine Kakanj i čitave Bosne i Hercegovine.

”Osnivanje OO je samo mali iskorak, jer prave obaveze su tek pred nama. U prethodnom periodu, dosta vremena smo proveli na terenu, razgovarali sa građanima. Evidentno je da su, kao i širom Bosne i Hercegovine, prezasićeni politikom vladajućih struktura. Jedan od osnovnih razloga zašto je to tako jeste zloupotreba političkog položaja aktuelnih struktura vlasti. Nezavisni blok zaista nudi nadu u bolje sutra i ljudi to prepoznaju. Nova lica, mladi i školovani ljudi, konkretne ideje i rješenja koja BiH vode ga pravom, evropskom putu. Mi smo okrenuti ka budućnosti i pružamo ruku saradnje svima onima koji smatraju da je vrijeme da se pravila igre na političkoj sceni promijene. To možemo postići jedino zajedničkim djelovanjem i promovisanjem pozitivnih vrijednosti i procesa i ukoliko budemo birali ljude sa moralnim vrijednostima, koji se do sada nisu kompromitovali na političkoj sceni BiH. Vjerujem da u Kaknju možemo mnogo toga uraditi, samo je potrebno da se ujedinimo i zajedno podignemo glas za bolje sutra nas i naše djece”, poručio je Smolo.

Večeras su izabrani i potpredsjednici OO Kakanj – Samir Beganović i Nermin Šljivo, dok je Kerim Škulj imenovan za kooordinatora Bloka mladih NB Kakanj. Podršku novoformiranom odboru pružili i predstavnici predstavnici NB Visoko, Mirsad Čučuk i Seid Zimić, koji su prisustvovali večerašnjem sastanku.

Press služba

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.