ODRŽAN ZBOR RADNIKA U KRUGU VITEXA POVODOM PRODAJE JOŠ JEDNOG OBJEKTA

| 18/04/2013

U krugu tekstilne industrije Vitex danas je održan zbor radnika. Povod današnjeg okupljanja je prodaja objekta površine 18.000 kvadratnih metara po cijeni od 520.000 KM.

carsija-v

“Naime, grupa radnika od 255 u kolektivnoj tužbi je povjerila i dala punomoć advokatu Salihu Lemešu i pri čemu su izvršena zabilježba na objektu od 18.000 kvadrata, na centralnom objektu Slobodne zone u Visokom tzv. megapleksu. Objekat je po sudskoj procjeni procijenjen na 3.660.000 KM. Akcijom advokata Lemeša je izmanipuliran da je na kraju prodat za sramotnih 520.000 KM. Tih 520.000 KM s obzirom na ono šta je u tužbi koju je vodio Salh Lemeš i u pravom smislu “napuhao” taj iznos potraživanja uključujući i regrese što nije u skladu sa zakonom na 7.700.000 KM, radi povećanja svojih advokatskih bodova u tom učešću je svojom akcijom uspio to da proda, odnosno da kupi u ime prvog tražitelja izvršenja da kupi za 520.000. Ako uzmete procentualno ni 5% od ovog zahtjeva i njihovih potraživanja. Dakle, u ovom slučaju oni su došli u situaciju da će Vitex, ja kao zakonski zastupnik Vitexa, ostati bez objekta od 18.000 kvadrata, a oni neće biti izmireni ni u čemu”, kazao je Suad Šahinović, generalni direktor Vitexa.

Radnici imaju svoje mišljenje, bez obzira na donesenu sudsku presudu, ne mogu i ne žele se pomiriti sa činjenicom da je imovina prodata.

“Ovom prilikom radnici potpisuju oduzimanje punomoći Salihu Lemešu, a davanje punomoći čovjeku koji će biti pošten prema ovim radnicima jer nas je preko 1.200 socijalnih slučajeva. Pa ako su radnici koji su pošteno zaradili svoj staž dotle dovedeni da budu socijalni slučajevi, hvala svima što su dozvolili to”, ističe Suada Mameledžija.

RTV Visoko/ViPromo

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.