ODRŽAN PRVI INICIJATIVNI ODBOR NEZAVISNOG BLOKA OPĆINE VISOKO

| 13/01/2018

Sinoć je održan prvi inicijativni odbor Nezavisnog bloka općine Visoko kojem su pored ostalih prisustvovali predsjednik NB-a Senad Šepić, gradonačelnik Zenice i član predsjedništva NB-a Fuad Kasumović, te makroekonomski analitičar i član predsjedništva NB-a Faruk Hadžić.

Domaćini inicijativnog odbora su bili koordinator i većina aktivista sa područja općine Visoko koji su u proteklih 3 mjeseca radili na promovisanju i širenju političkog projekta NB-a i prisutne su informisali o rezultatima.

Šepić je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, zakonima koje je na državnom nivou klub NB-a inicirao, viziji i misiji ovog političkog projekta, kao i o najvećem problemu našeg društva – nacionalnoj podijeljenosti. Između ostalog, istakao je: “Svako treba da bude ono što jeste i kako se nacionalno osjeća, i na toj različitosti da gradimo bolju budućnost, a ne da stalno i iznova podliježemo strahu i uticaju o nekom nacionalnom nestajanju. U tom smislu trebamo osloboditi naše potencijale i napraviti društvo jednakih šansi, društvo sposobnih a ne podobnih.”.

Kasumović se takođe dotakao političke situacije ali iz vizure kantona, objasnio na ličnom primjeru da jedan čovjek kada odluči i kada ga nije strah, može napraviti promjenu. Napomenuo je činjenicu da trenutno ima podršku oko 80% građana grada Zenice.

Svi prisutni su se složili sa konstatacijom da su građani općine Visoko pokazali veliko interesovanje i simpatije za politički projekat Nezavisni blok jer se u ovom kratkom vremenskom intervalu učlanilo preko 180 članova i sa aktivistima je zastupljeno oko 40% mjesnih zajednica.

Odlučeno je da od danas Nezavisni blok općine Visoko djeluje potpuno javno, te poziva sve sugrađanke i sugrađane da im se priključe kako bi zajedno radili na dovršavanju izgradnje kompletne organizacije.

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.