banner ad

NUNI- OSVAJAČ GEJMERSKOG TRONA U IGRI “COD2”

| 16/12/2016

Planetarno popularna igrica “Call of duty 2” (COD2) razotkrila je nove i vješto prikrivane gejmerske kvalitete visočkog kreatora virtuelne čarolije Namika Nunija Đulića.

Karlovac je bio domaćin najboljih evropskih ekipa koje su plovile avanturama sa tematikom Drugog svjetskog rata.
Reprezentacija BiH i Nuni kao ključna COD2 karika osvojila je gejmerski tron i vizirala put za konačni obračun u Minhenu početkom marta naredne godine.

“Call of duty 2” turniri održavaju se od samog plasiranja ove igre na tržište. Ovo je jedna od najigranijih verzija, stara čak 10 godina. Tada je i Namik zaražen gejming virusom.

Unexpected” sa visočkom karikom je u turnirskom okršaju 5 na 5 zvanom “Search and destroy” prva dostigla 13 nivo i podigla pobjednički pehar sa lijepom novčanom nagradom.

Nunija je gejming prošetao širom Evrope, a 2007. godinu pamti kao prekretnicu, jer je postao najbolji među najboljim u Sarajevu u konkurenciji igrača iz 20 timova.
Reprezentacija BiH mu je poslala pozivnicu i ta saradnja traje skoro deset godina. Padali su LAN turniri jedan za drugim.

“Igrajući ovu igru, upoznao sam mnoge ljude i stekao mnoga poznanstva širom Balkana i Europe. Neki od njih su mi kao porodica i sa njima provedem svaki dan najmanje 3 sata dnevno.
Sada imam svoju ekipu sa kojom igram COD 2 vec 5 godina zajedno i trenutno smo najbolji tim iz BiH i među najboljim smo timovima iz Europe.”- rekao mi je Nuni-Master of COD game uz napomenu da veliku zahvalnost duguje Faruku Smajeviću koji im je bio tehnička i materijalna podrška i inspiracija za osvajanje turnira u Karlovcu.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.