NOVI JE DAN: MANJAK EKSERA – LOŠA POTKOVICA

| 19/05/2013

djeca-u-travi

Jutro se lagano uvlači u ove naše prelijepe krajeve, gdje bagrem miriše a bulbuli pjevaju. Čim je svanulo, sunce je svoji zrakama potjeralo sve ostatke noći. „Noći muzeja“. Možda na ovu toplinu opet bude malo grmljavine da još više razlista vegetaciju.

Zato u danu kad odmaramo neću trošiti riječi na mediokritete i gubitnike koji su se pogubili baš kao komadići mraka pred sunčevim zrakama.

Mala raja i omladina su jučer bili u centru pažnje. Mala olimpijada je donijela toliko radosti mališanima koji su pokazali takmičarski duh i osjetili slast pobjede. To iskreno radovanje, ti osmijesi i dječji iskreni pogledi te razgovor pun prijateljstva su TAKO MALE ALI BITNE STVARI za naše obične živote.

Zanemariti tako male ali bitne stvari, bar danas kada imamo malo više slobodnog vremena je ravno katastrofi. Imamo mi tu lošu naviku traženja prečica ili zaobilaznica oko obaveza za koje mislimo da možemo bez njih.

Narod je davno rekao: „Ako fali eksera može stradat potkovica. Od loše potkovice strada konj. Poklekne li konj, strada i jahač. Kada nema konjanika često se izgubi bitka.

Zato ne zanemarujte male stvari. Izdržite te dodatne napore i dodatne minute pažnje, jer kad dobro posijete, dobro ćete i žnjeti.

Fakat nije važno šta ostali misle. Najbitnije je šta vi mislite o sebi. Vi ste naročiti. Božja kreacija. Takvi i budite i ne zanemarujte male stvari.

CARPE DIEM

gricko medaljic

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.