NEZAVISNI BLOK VISOKO OTVORIO SVOJU KANCELARIJU

| 17/03/2018

Nezavisni blok Visoko je večeras otvorio svoju kancelariju u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u ulici Donje Rosulje, u neposrednoj blizini Udruženja visočkih penzionera. Kancelarija će biti otvorena svakim danom, izuzev nedjeljom, u terminu od 11 do 13 sati.

Iz ovog novog političkog subjekta koji od nedavno djeluje i u Visokom pozivaju sve zainteresirane na prijateljski razgovor uz kafu ili čaj, te da im se, ukoliko žele i pridruže u daljnjem radu.

Ovim povodom koordinator Nezavisnog bloka za općinu Visoko, Mirsad Čučuk, je pojasnio:

– „Ovaj, za nas svečani čin, otvaranje naše kancelarije, dolazi kao kruna svega što smo proteklih pet-šest mjeseci radili. To je pokazatelj da mi kao najmlađi politički subjekt na našoj općini izrastamo i postajemo ozbiljan faktor, da djelujemo u kontinuitetu, a ne kao ostali samo par mjeseci pred izbore. Radujemo se svakom novom članu, jer smo mi istomišljenici i lako postajemo i iskreni prijatelji, te se tako i odnosimo jedni prema drugima. Ovo je dokaz našeg neprekidnog rasta i širenja jer smo u stalnom kontaktu sa narodom, jer smo mi u stvari reprezentativni dio naroda. Dok su se sve ostale političke stranke odvojile od naroda i vrte jednu te istu „mantru“ od koje evidentno niko osim njih samih nema koristi, i za sve ove godine nisu učinile mnogo za bolji život svih nas, te se lagano urušavaju, a mi jačamo i sve nas je više. Naime, naši članovi su obični ljudi, komšije koje susrećete svakodnevno, omladina koja je u nekim našim lokalnim „moćnim“ firmama radila po dvanaest sati, u drugim bila izrabljivana za 350-400 KM mjesečno, dobijala otkaze nakon niza godina odanog rada u privatnim firmama u kojima su ih pretvarali i u čistaće, koji sa fakultetskim diplomama rade na benzinskim pumpama naših „dobrotvora“ ili pred odbranom magistarskog rade kao irgeti na građevini. Naši članovi su obični očevi i majke, sinovi i kćerke, koji čekaju svoju šansu u dugim redovima bez „štele“ i na marginama dešavanja dok oni koji imaju sve profitiraju na njihovoj muci, čestiti članovi naše zajednice koji se ne boje da kažu „dosta je bilo, vrijeme je za promjene!“ i koji u ovu našu priču ulažu svoju čast i poštenje, ulažu sebe u iniciranju i pokretanju promjena. Pri tome, niko od nas ne govori ružno niti „blati“ bilo koga, jer se tako ne gradi ličnost i karakter. Mi smo jednostavno drugačiji od ostalih i naši sugrađani i komšije to prepoznaju i prosto je nevjerovatno koliko smo za kratko vrijeme dobili novih članova i koliku već sada podršku imamo. Nismo planirali otvaranje naše kancelarije u skorije vrijeme, jer nam je plan bio da nastavimo sa formiranjem mjesnih blokova. Međutim, iako već sada sa mjesnim aktivistima i brojnošću njihovih članova možemo formirati zaista značajan broj mjesnih blokova, zbog velikog interesovanja naših sugrađana  za pristupanje među nas, odlučili smo se za otvaranje naše kancelarije. Ovaj naš dosadašnji uspjeh je nama toliko značajan i velik i zbog činjenice da se sami finansiramo i da od sebe dajemo sve što treba bez ičije pomoći. Odvajamo od sebe jer vjerujemo da možemo tako potaknuti i druge da nam se pridruže da zajedno svi pokušamo promijeniti društvo i napraviti ga po mjeri svih, i to bez svađa i netrpeljivosti, bez spletki i „niskih“ udaraca. Vjerujemo da bilo šta izgrađeno na lošim temeljima ne može dugo trajati i da se samo poštenim i iskrenim pristupom dobrota vraća.“ istakao je Čučuk te dodao sljedeće:

– „U narednom periodu ćemo nastaviti formiranje mjesnih blokova jer sam već jednom ranije rekao da nam je cilj da pokrijemo kompletnu općinu Visoko, svako selo i zaseok. Već sada pokrivamo jako veliki dio naše općine, ali ima i dijelova u kojima još nismo zastupljeni, pa ovim putem pozivam sve zainteresovane, bez ograničenja na spol i godine te materijalni i socijalni status, da nam se pridruže i budu aktivisti za svoja mjesta prebivanja.“.

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.