NEZAVISNI BLOK VISOKO: FORMIRANA JOŠ TRI NOVA MJESNA BLOKA

| 20/04/2018

Nezavisni blok Visoko u nastavku procesa izgradnje svoje organizacije oformio nova tri mjesna bloka: mjesni blok Taukčići sa aktivisticom Aidom Semić, mjesni blok Radovlje sa aktivistima Samirom Valjevcom i Arminom Nukićem, te mjesni blok Liješeva sa aktivistom Emirom Kurspahićem.

Pored već formiranih mjesnih blokova: Gračanica, Malo Čajno, Topuzovo Polje, Kralupi, Hadžijina Voda i Bradve, novoformirani mjesni blokovi su zahvaljujući aktivnostima koordinatora i aktivista stekli uslove za formiranje s obzirom na brojnost njihovih članova.

Mirsad Čučuk, koordinator NB-a za općinu Visoko, je ovom prilikom izjavio: “Zaista je veliko zadovoljstvo raditi sa ovako mladom ekipom i dijeliti sa njima ideje i ciljeve. Većina mojih aktivista, njih oko 85%, su mlađe generacije, visokostručno obrazovani i do sada nikada nisu bili politički aktivni, nemaju nikakve mrlje u prošlosti a svi zajedno imamo ono sa čime se rijetko koja politička opcija može pohvaliti i što jeste naš najveći kapital – neokaljan obraz. Iako su mladi, stručni i sposobni, veliki broj njih radi poslove za koje se nisu školovali ili uopšte ne radi. Pa ipak, niko od nas ne govori ništa ružno ni o kome jer smo mi svjesni da naši sugrađani i komšije vide sve i sve znaju. Ne želimo da se trošimo i gubimo vrijeme ukazujući na nedostatke, propuste, loše poteze i razne malverzacije političkih faktora na našoj Općini koji su u prošlosti na ovaj ili onaj način odlučivali ili uticali na sudbine svih nas. Naš cilj je da probudimo i potaknemo sto veći broj istomišljenika da se odvaže i da se oslobode straha te da nam se pridruže u iniciranju i pokretanju promjena koje su neophodne u našem društvu. Entuzijazam mojih aktivista je zaista fascinantan i prenosi se sa lakoćom na svakoga ko sa nama stupi u kontakt. Teško je i meni samom povjerovati da danas u ovakvom materijalističkom sistemu i životu postoji neko ko je spreman odvajati svoje vrijeme i energiju na nešto što mu trenutno ne donosi ličnu korist nego bi moglo biti od opšteg dobra. Ali na svakom sastanku, kojeg mi u NB-u Visoko održavamo svake sedmice u našoj kancelariji, uvijek i iznova se uvjerim da ipak postoje takvi pojedinci tako da mi je iskreno zadovoljstvo i uživanje družiti se sa njima. Iz tog našeg druženja se svaki put produbljuje i naše prijateljstvo a naša priča se širi na našoj Općini brzo i relativno lako. Već sada bi mogli formirati mnoge mjesne blokove širom Općine Visoko ali idemo postupno i prema našem internom dogovoru, tako da ostavljamo prostora za nove potencijalne aktiviste koji žele da budu dio naše ekipe. Pri svemu ovome, svjesni smo naše političke neiskusnosti i neiskvarenosti tako da ne želimo donositi brzoplete odluke i poteze kojima bi ulazili u sukobe sa bilo kojom političkom opcijom, jer nas ne interesuju ni oni ni njihov pad popularnosti a spremni smo na kompromitirajuće napade jer su oni „popularni“ u nedostatku pravih i iskrenih postupaka. Takođe smo svjesni da smo trenutno najatraktivnija i najprosperitetnija politička opcija naše Općine, što pokazuje konstantan rast broja naših članova i aktivista. I upravo zbog tih članova, prema kojima osjećamo odgovornost, ne želimo da ih iznevjerimo jer su svi oni pristupili nama zato što mi nudimo novu politiku, politiku koja motivira, okuplja, spaja ljude i rješava stvarne probleme, umjesto ove koju imamo danas i koja dijeli, svađa, pravi vještačke krize i probleme i iseljava ljude iz naše zemlje.“.

Nezavisni blok Visoko prijateljski poziva sve koji to žele da se pridruže!

Naša kancelarija je otvorena svaki dan u terminu od 11 do 13 sati izuzev nedjelje, a nalazi se  u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u ulici Donje Rosulje, sa gornje strane „Veme“ a između prostorija udruženja penzionera i „E-konta“.

Radujemo se svakom novom članu i dobrodošli su svi naši sugrađani dobre volje i iskrenih namjera.

Nezavisni blok Visoko

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.