NEZAVISNI BLOK: POZIV BH. DIJASPORI I LJUDIMA SA IDEJAMA I RJEŠENJIMA

| 22/05/2018

Nezavisni blok poziva sve građane Bosne i Hercegovini koji žive u inostranstvu da se registruju za opšte izbore, koji će se održati u oktobru ove godine.

Dijaspora predstavlja važan segment politike NB, što smo i prezentirali kroz 12 tačaka koje se tiču izgradnje partnerskih odnosa sa građanima BiH koji žive van granica naše zemlje, kao i njihovog aktivnog učešća u političkom i društvenom životu u BiH.

Nezavisni blok će na listama za predstojeće izbore osigurati mjesta za aktivne predstavnike iz dijaspore, te ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se jave sa konkretnim prijedlozima i idejama, kako bismo se zajedničkim snagama izborili za promjene koje su nam neophodne.

Također, dio mjesta na izbornim listama Nezavisnog bloka biće osiguran i za kandidate koji su ostvarili poseban doprinos u društvu, koji imaju kapacitet, ideju, viziju, konkretne prijedloge i rješenja koji mogu ubrzati put Bosne i Hercegovine ka EU, a žele da ostanu nestranačke ličnosti. Sposobnost, a ne podobnost je jedan od najvažnijih principa Nezavisnog bloka i takvim odnosom jedino možemo pokrenuti pozitivne procese i  promijeniti zemlju.

Svi oni koji prepoznaju i podržavaju ovaj pristup, svoje biografije, zajedno sa idejama i konkretnim rješenjima za bolji život u Bosni i Hercegovini, mogu dostaviti na e-mail izbori@nezavisniblok.ba do 10. juna 2018. godine.

Nezavisni blok
Press služba

Objavljeno u: Hronika, Politika

Komentari zatvoreni.