NEUNIŠTIVA ZADAH MUKA OD BIJELOG LUKA

| 17/03/2016

visoko-bijeli-luk11

Za sada još nije pronađen efikasan način za neutralizaciju neugodnog zadaha kao bumerang efekta bijelog luka, izuzetno ljekovite biljke koju usuđuju usporediti sa najjačim antibioticima. Zadah iz usta se da neutralizirati, ali iz probavnog trakta… NEMA ŠANSE.

Bijelim lukom se liječimo od prehlade, kašlja, obaramo pritisak, liječimo parazite iz crijeva i stomaka te čitav niz loših bakterija.

Nema kome nije pomogao. Većina uživa u konzumaciji istog u raznim jelima, ali nakon toga dolaze u nezgodnu situaciju u društvu. Pranje zuba neće pomoći kao ni „ribanje jezika“. Možda malo zbog „prvog zadaha“, ali ostaje onaj drugi zvani „neuništivi“.

List peršuna, limun, senf… odradiće donekle samo prvi slučaj. Jogurt, med, cimet… Nedovoljno. Jedino da onom ko vas “naruži” ponudite koje čehno kako bi vam druženje bilo ugodnije. .

Taman mislite da ste se kutarisali zadaha, jer ga vi ne osjetite, a drugog zaboli glava od efekta „smrdljive ruže“ kako još zovu bijeli luk. Interesantno je da kad ružu napadnu gljivice i druge biljne bolesti malo kuhane vode sa bijelim lukom rješava problem.

Ovisno o “smazanoj” količini traje i problem. Dan, dva, tri…

Kombinacija sa burekom je ubitačna. Miris koji ne može poništiti ni flašica „pitralona“- sredstva nakon brijanja.

Opasno je ako ste poštovalac grupe „The Who“ izgovarati ime benda na tečnom bosanskom u lice drugome.

Jedini lijek je bijeli luk u tabletama. Ima sličan efekat, bez zadaha, jer se razgrađuje tek u 12-palačnom crijevu, ali ništa nije zdravije nego svjež, domaći, sitan, bez ovih hibridnih kombinacija gdje je svako čehno isto kao jaje jajetu.

Zašto baš bijeli luk?

Riječ je o tome da bijeli luk– jedna od malobrojnih biljaka – sadržava čovjeku neophodan – sumpor. U drugim proizvodima biljnog (a i životinjskog) porijekla, sumpora ima vrlo malo ili ga uopće nema. Nedostatak ovog važnog elementa može dovesti do teških posljedica po čovjekovo zdravlje.

Medicina, kako ona zvanična tako i ona tradicionalna, savjetuju da se bijeli luk upotrebljava kod skoro svih zdravstvenih problema.On je prvo, najstarije i najispitanije sredstvo protiv raznih fizičkih nevolja. Hiljade, ako ne i milioni ljudi, koji su živjeli prije ere tableta i moderne medicine “ostali su živi” upravo zahvaljujući bijelom luku.

Bijeli luk odlično pomaže protiv kožnih problema, poboljšava rast kose, jača zube i desni; čak pomaže i u borbi protiv suvišnih kilograma. Bijeli luk je Mendeljejeva tablica u malom. Praktično svi rijetki elementi kojima su siromašne druge biljke nalaze se u njemu.

U tablici biljaka koje su čovjeku prijeko potrebne, bijeli luk zauzima posebno mjesto svrstavajući se u sva tri osnovna grafikona. On nije prisutan samo u četvrtom, posljednjem, gdje se nalaze štetne biljke: narkotička sredstva i otrovi. Bijelim lukom ne možemo otrovati ni sebe, a ni druge. Naprotiv, on je poznat protuotrov, kao i pomoćno sredstvo u odbacivanju štetnih navika. Bijeli luk osigurava organizmu one neophodne tvari bez kojih naše tijelo ne bi bilo sposobno efikasno misliti i osjećati: bez njega mozak i nervni sistem ne bi mogli stvarati potrebne impulse.

Životinje, kao što je poznato, ne jedu bijeli luk. Znači da im nije potreban. Čovjek ga je upotrebljavao uvijek, još od davnina. Što razlikuje čovjeka od životinje? Intelekt. Upravo njega podržavaju oni elementi koje nam daje bijeli luk.

Sudeći prema nekim od novijih istraživanja, bijeli je luk odličan saveznik u borbi protiv pojave raka.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.