banner ad

NEMAR NAKON POPLAVA: VLADA FBIH IZGUBILA IZVJEŠTAJ O ŠTETAMA?!

| 03/07/2014

POPLAVE1

Raspodjela sredstava pomoći poplavljenim općinama u BiH zasigurno će u narednom periodu puniti novinske stupce. Da treba “otvoriti četvere oči” za pravičnu raspodjelu govori i informacija iz Gračanice, gdje je Općinsko vijeće jednoglasno odbilo primiti sredstva iz budžeta Vlade FBiH od 35.000 KM. Prijedlog da se ova sredstva odbiju dao je vijećnik Naše stranke Mirsad Čamdžić na posljednjoj sjednici OV-a Gračanica.

– Općinsko vijeće je na moju inicijativu naložilo načelniku da ne prihvati ponuđenu pomoć smatrajući da smo mi tu oštećeni s obzirom na općine iz susjedstva za koje se zna da su pretrpjele manje štete dobile i do deset puta veća sredstva, poput općine Srebrenik. Mi ne tražimo neku milostinju. Svjesni smo teške situacije, ali treba biti sve pravedno. Općinsko vijeće razumije Vladu FBiH, ali ne razumije kriterije po kojima su općine koje su pretrpjele manju štetu dobile deset puta veći iznos. Željeli smo na taj način skrenuti pažnju i Vladi i onome ko donosi kriterije i onome ko, eventualno, frizira te izvještaje o štetama, kazao je za Oslobođenje Čamdžić.

Tim povodom načelnik Općine Gračanica Nusret Helić jučer je u Sarajevu razgovarao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, koji je, kako nam je kazao Helić, obećao da će ova nepravda biti ispravljena u što skorijem periodu. A do nepravde je došlo zbog “zalutalog” završnog izvještaja o štetama.

(Oslobođenje)

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.