banner ad

NAKON TEKSTA NA VIPROMO PORTALU SVI MEDIJI U BIH PIŠU O PRVOJ “API KOMORI”

| 15/04/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pčelar Osman Hašimović iz Visokog otvorio je prvu „api komoru“ u Bosni i Hercegovini, koja služi za liječenje respiratornih oboljenja uz pomoć zraka iz pčelinjih košnica, piše novinska agencija Patria.

“Api komore” su drvene kućice u kojima oboljeli sjede i uz pomoć cjevčica udišu ljekoviti vazduh iz košnica. Iako se čini besmisleno, to nije tako, tvrde pčelari.

Ljekovita svojstva vazduha iz košnice su višestruka, a uz pomoć ove terapije moguće je liječiti čak i teška oboljenja respiratornog sistema. Terapija, tvrde pčelari, naročito pomaže kod liječenja astme i bronhitisa kod djece i odraslih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zrak iz košnice udišete uz pomoć cjevčica

Ovakvu vrstu liječenja prvo su počeli raditi Slovenci, a to će od sada biti dostupno i u malom mjesto Čekrekčije, koje je udaljeno svega dva kilometra od centra Visokog.

– Nadam se da će ovo biti mjesto gdje će mnogi oboljeli nači lijek – rekao je pčelar Hašimović za Patriju. Pčelarstvom se bavi veoma dugo, a posljednjih nekoliko godina isključivo proučava ljekovita svojstva pčelinjih proizvoda.

– Pčelinja košnica je prava prirodna apoteka, i sve što dolazi iz nje je lijek, pa i zrak – kaže Hašimović.

Ovaj pčelar se nada da će njegova „api komora“ biti zanimljiva i stranim turistima, uz visočke piramide koje posjećuju, piše Patria.

visoko osman hasimovic api komora

Nakon teksta na ViPromo portalu o visočkom pčelaru Osmanu Hašimoviću koji je napravio prvu “API komoru” u BiH, svi mediji u Bosni i Hercegovini pišu o ovoj vrsti alternativne medicine, odnosno komori za liječenje zrakom iz košnice. U proteklim danima pčelinjak u Čekrekčijama posjetile su i brojne bh. televizijske ekipe.

Vezani članak: (ViPromo)

U VISOKOM NAPRAVLJENA PRVA “API KOMORA” U BIH

Vezani članak: (N1)

Visoko: Pčelar otvara komoru za liječenje zrakom iz košnice

Vezani članak: (Novo vrijeme)

Pčelar iz Visokog otvara komoru za liječenje zrakom iz košnice

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.