banner ad

NA PODRUČJU ZDK DOGODILO SE 13 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

| 27/11/2015

policija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici i Policijske uprave II u Visokom.

Zenica

Dana 25/26.11.2015. godine, u ulici Ahmeta Hafizovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „Ford“, registarskih oznaka E49-O-233, vlasništvo R.S. iz Zenice, iz kojeg su tom prilikom otuđene dvije motorne pile, te određena količina raznog elektro alata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 26.11.2015. godine, u službene prostorije Policijske stanice Breza pristupio je M.F. i prijavio da je u posljednje vrijeme, na svoj mobilni telefon dobio nekoliko SMS poruka prijetećeg sadržaja. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.