MUP ZDK: KRAĐA U NASELJU DOL – OPĆINA VISOKO

| 12/02/2018

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 11.02.2018. godine, u naseljenom mjestu Dol, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica S.S., iz koje je tom prilikom otuđen LCD TV aparat marke “Toshiba” i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 11.02.2018. godine, u 00,20 sati, u ulici Alije Izetbegovića, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka J78-A-205, kojim je upravljalo lice D.M., rođeno 1979. godine, iz Kaknja. Izvršenom kontrolom, zbog izražene sumnje u alkoholiziranost vozača, pristupilo se alkotestiranju istog, što je navedeno lice odbilo, te je prilikom izlaska iz vozila fizički napalo policijskog službenika, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Kakanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je lice D.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

U toku noći 10/11.02.2018. godine, u ulici Srebrenička, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica O.N., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 11.02.2018. godine, u 05,25 sati, u ulici Stjepana Tomaševića, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Emili commerc” d.o.o. Žepče, gdje je otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.