banner ad

MUP ZDK: IZVRŠENA KRAĐA U RADINOVIĆIMA

| 10/01/2017

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, fizičkim napadom i naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U toku noći 08/09.01.2017. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršena je teška krađa u džamiju, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 08.01.2017. godine, u vremenu od 18,00 do 23,30 sati, u mjestu Radinovići, iz kuće, vlasništvo O.E., izvršena je krađa određene količine novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 09.01.2017. godine, Policijskoj stanici Tešanj je prijavljeno da je u mjestu Jelah, u trgovačkoj radnji “Konzum”, od strane radnica u krađi zatečena R.S. iz Doboj Juga. Policijski službenici su kod iste pronašli određenu količinu otuđene kozmetike, te su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.