banner ad

MUP ZDK: IZVJEŠTAJ

| 10/12/2016

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen je u četiri slučaja, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona evidentirana su četiri krivična djela:

Kakanj

Dana 09.12.2016. godine, u 05,45 sati u službene prostorije obratio se I.F iz Kaknja i prijavio da je tokom noći 08/09.12.2016 godine, od strane NN lica izvršeno krivično djelo oštečenje njegovog pmv. marke “Pasat” registarskih ozanaka E 48-T-562, koje je bilo parkirano u ul Alije Izetbegovića, kojom prilikom su razbijena zadnja bočna i zadnje vjetrobransko staklo. Uviđaj izvršen od strane istražitelja. Sačinjena službena zabilješka.

Zavidovići

Dana 09.12.2016. godine, u 10,30 sati mjestu Kovači, općina Zavidovići, patrola policije izvršila je kontrolu nad pmv. marke „Golf“ registarskih oznaka M43-A-156 kojim je upravljao H.H iz ZavidovićA. Kontrolom je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju pomenutom vozilu. Izvršen uviđaj od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do Kantona registrovano je trinaest saobraćajnih nezgoda, dva lica su zadobila teže tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Zenica

Dana 09.12.2016. godine, u 20,40 sati, u ul. I Zeničke brigade br. 9 c, grad Zenica, došlo je do požara u stanu vl. B.E. iz Zenice. Požar lokalizovan u 21,30 sati od strane vatrogasne brigade Zenica. Od strane policijskih službenika sačinjena zabilješka uz upoznavanje tužioca, koji je naredio da se uviđaj izvrši u jutarnjim satima.

Na području Kantona nije bilo eksplozija.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.