banner ad

MLAKA VODA SA LIMUNOM JAČA IMUNOLOŠKI SISTEM I TOPI KILOGRAME

| 12/09/2017

Stalno se priča o tome kako bi voda sa limunom trebala biti piće koje konzumiramo redovno, ali na koji nam način ona konkretno pomaže?

Da je limun voće bogato vitaminima koje ima povoljan učinak na naš organizam je dobro poznata činjenica.

Koristile su ga generacije i generacije prije nas, ali čini se kako je u posljednjih nekoliko godina limun prisutniji nego ikad prije.

Osim što ga koristimo u pripremi raznih jela ili pak alkoholnih i bezalkoholnih pića, sve se više počelo govoriti o čaši mlake vode sa malo limunovog soka sa kojom trebamo započinjati svaki dan.

O čemu se tačno radi i kako nam ta navika konkretno pomaže?

Za početak, treba istaći kako limun pomaže našoj probavi. Uklanja toksine iz našeg tijela i potiče bolji rad jetre, a pomoći će i onima koji imaju problema sa nadutošću.

Limun će vam pomoći i u ojačavanju imunološkog sistema, budući da je bogat vitaminom C koji je odličan u borbi protiv bakterija.

Dokazano je i kako limun pomaže boljoj apsorpciji gvožđa.

Svi oni koji poštuju alkalnu ishranu, znaju da je limun jedna od najboljih namirnica. Konzumiranje limuna utiče na alkaliziranje krvi i smanjenja nivoa kiselosti u organizmu, što je čest uzročnik bolesti.

Ako je vaša koža sklona nepravilnostima, ponovo je dobro pokušati sa ovim napitkom. On će vam, povoljno djelovati na upalne procese poput onih iz kojih nastaju akne, a vašu će kožu na kraju učiniti i sjajnijom.

Uz to, limun ima svojstva iscjeljivanja, pomaže održati jake kosti i vezivna tkiva. Pijete li redovno mlaku vodu sa limunom, možete računati i na dodatnu hidratizaciju, a na taj način tijelu omogućavate lakšu obnovu.

Na kraju, voda sa limunom pomaže svježini vašeg daha i potencijalno pomaže kod zubobolje, a pomoći će vam i ako želite izgubiti kilograme.

Limun, naime, sadrži dijetna vlakna koja pomažu kod svih onih lažnih osjećaja gladi.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.