banner ad

MIRZA KAPIĆ NOVI IGRAČ RK “BOSNA CENTROTRANS” VISOKO

| 03/11/2017

Desno krilo Mirza Kapić, (22 godine) visok 190 centimetara, novi je igrač Rukometnog kluba Bosna Centrotrans. Kapić je prethodnih sedam godina nastupao za katarsku ekipu El Qiada, a nakon povratka u BiH odlučio se da obuče dres visočkog kluba. U Kataru je nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju ove zemlje, a tri puta je osvajao zlato na Azijskom prvenstvu. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Brazilu sa Katarom je osvojio 9. mjesto.

On je večeras u prostorijama RK Bosna Centrotrans potpisao ugovor s klubom u prisustvu predsjednika Upravnog odbora gospodina Adnana Delića.
“Drago mi je da sam došao u jedan rukometni grad kakav je Visoko. Ranije sam sarađivao sa trenerom gospodinom Draganom Zovkom i sa golmanom Mirnesom Grčom, tako da mi neće biti teško da se prilagodim ovoj sredini. Prepoznao sam projekat koji se ovdje pravi i nije bilo dileme da li ću prihvatitit ponudu. Nadam se što bržoj adaptaciji i imam veliku želju da pomognem ekipi u ostvarivanju što boljih rezultat”, kazao je Kapić.
Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.