MESS: “JEŽEVA KUĆA” DANAS U VISOKOM

| 03/10/2017

Općina Visoko za naše najmlađe sugrađane organizovala besplatnu projekciju animiranog filma “Ježeva kuća”

Zahvaljujući Općini Visoko koja je po prvi put prijatelj Internacionalnog teatarskog festivala MESS, Visokom je pripala čast da bude dio ovogodišnjeg, 57. po redu festivala koji se održava u BiH.

Najmlađi ljubitelji teatra imat će priliku uživati u projekciji animiranog filma “Ježeva kuća” koja će se održati u utorak, 3.10., u 18 sati, u Kulturnom centru Visoko-Altindag.

Ulaz je slobodan, a pored toga Općina Visoko je obezbijedila besplatan prevoz za oko 400 učenika svih osnovnih škola sa vangradskog područja.

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić, naglašavajući važnost ovog festivala koji ispunjava svoju misiju doprinosa edukovanju i odgajanju mladih, pozvala je naše male sugrađane da u što većem broju prisustvuju projekciji.

Animirani film je rađen u produkciji National Film Board Canada / Bonobostudio, prema režiji Eve Cvijanović. Snimljena prema klasičnoj poemi Branka Ćopića, “Ježeva kuća” je topla i univerzalna priča za mlade i stare koja nas podsjeća da uistinu nema mjesta kao što je dom.

Objavljeno u: Hronika, Kultura

Komentari zatvoreni.