LJEPOTE ISLAMA UPAKOVANE U MAŠTOVITU DUNJALUČKU KOŠULJICU

| 10/11/2017

Omladinski krug Nur Visoko, Džemat Bijela džamija, organizirao je promociju knjige Altruista (Anomalije srca), autora  Selima Alagića.

Promotori su bili: hafiz Nedim Botić i književnica Ammara Šabić

Za ovu knjigu kažu da donosi zanimljivu priču koja para srce, priča vam o vremenu koje prkosi zlu, o jednom neobičnom svijetu i Jednoj neuništivoj Ljubavi, Allahu!”

Kritičari su složni da je „Altruista“ nezaboravni portret dosad neispričanog herojstva i dubokih zaljubljenika u dobrotu, prijateljstvo i nauku.

Prije čitanja knjige ili brzinski pročitanih par stranica, učinilo mi se da pisac, zaljubljenik štiva  J.K. Rowling i „Herija Potera“ tako lagano koristi formulu „zapadnih književnih best sellera“ i ljepote islama pakuje u jednu pitku maštovitu dunjalučku košuljicu.

Priča iz Visokog i o Visokom je također lijepo upakovana u 400 stranica sa simpa ilustracijama.

Selimova priča o „Altruisti“, zamiriše na Koeljovu priču o „Alhemičaru“, s tim da Paolo u pitku priču pakuje indijske mudrosti i filozofiju.

I lijepo veli Alagić iz Krajine. Nije svaka anomalija 100%  nepravilnost. Te anomalije srca su fakat svaka od čovjeka do čovjeka.

“…ljudi kad imaju malo, požele više, a, kad imaju više, onda požele još više, ali, kad izgube sve, tad shvate da im je i ono malo bilo dovoljno…”

I odluta mi Selim negdje pa ne dovrši priču. Šta bi sa ispitom koji je podrazumijevao knjigu sa 1000 teško čitljivih i shvatljivih stranica…

BTW

Altruizam je naklonost i ponašanje kojem je cilj pomaganje drugome u kojem se ne očekuje neka vrsta nagrade od drugih. To je ono ponašanje koje se obično opisuje kao “nesebično” jer su interesi drugih stavljeni iznad vlastitih interesa.

Odstupanje od nekog pravila ili zakonitosti naziva se anomalija.

Fotografije pogledajte klikom OVDJE

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.