banner ad

LJEPOTA JEDNE ŽENE NIJE U ODJEĆI KOJU NOSI, FIGURI KOJU IMA…

| 05/10/2016

makeup-sminka

Savjet za sve moderne žene: NE ZLOUPOTREBLJAVAJTE MAKEUP!

Iako je kozmetika stvar koja vodi prijeklo od starih Egipčana i Feničana, i dan danas joj ne možemo odoljeti. Svako od nas ima potrebu koristiti razne preparate za lice, tijelo, ruke, kosu… Ipak, ne smijemo u velikoj mjeri postati robovi kozmetike.

Prirodno je prirodno. I moderno je, naravno. Ako zaista želite izgledati savršeno, naučite vještinu koja se zove umjerenost i dobar ukus. Kozmetika je stvorena da uljepšava žene, a ne suprotno. Stoga, šminkanje je OK ako znate kako se šminkati. Svaki ”look” ima svoje doba pa tako danju treba koristiti minimalnu dozu kozmetike, dok je za večer dozvoljeno malo više. Pod uticajem mode, ali zašto ne kreiramo vlastitu modu? U svim časopisima vidimo kako modeli imaju efektne i velike obrve. Međutim, to ne znači da svako od nas treba da ih ima! Ne zaboravite da nas je priroda kreirala onako kako je najskladnije. Možda naše lice ne trpi debele obrve ili bilo koji trenutni trend. Treba savladati i vještinu prepoznavanja simetričnosti i svaki trend primijeniti na način koji vam odgovara. Oči i usne u prvom planu? Da, uvijek. To treba da nam bude glavno oružje. Ako mislite kako ovo znači da maksimalno podlažemo tretmanima ova dva dijela lica, varate se.

Najbolja kozmetika za oči je već prisutna. Jednostavno se odmorite, opustite i budite pozitivni. Još uz malo samopouzdanja i koncentracije, vaš pogled će biti pun sjaja i ljepote više nego bilo koji gliter. A što se tiče usana, jednsotavno ih ukrasite osmijenom. To će biti pun pogodak! Još jedan dio tijela mora biti prirodan… Kosa. Kosa je nešto što krasi svaku ženu, ali i muškarca. Obično je prvo što uočavamo i mnogo nam govori o određenoj osobi. Nakon što odaberete prikladnu i željenu frizuru, kosa mora biti vidljivo njegovana i čista. Ako želite obojiti kosu, neka to bude odgovarajuća boja koja će se uklopiti uz vaše oči i ten. Na kraju, najvažnije je biti zadovoljan svojim izgledom jer je to jedini put koji vodi ka samopouzdanju. Riješite se kompleksa, uočite svoje nedostatke i radite na tome da ih sakrijete. Kozmetika je stvar koja je vječna među ljudima, ali koristite samo potrebne preparate i to savjesno. Istinska i prava ljepota, ipak, dolazi iznutra.

”Ljepota jedne žene nije u odjeći koju nosi, figuri koju ima, ni u načinu na koji češlja kosu. Ljepota jedne žene može se vidjeti samo u njenim očima, jer su one put do njenog srca – mjesta gdje njena ljubav počiva. Ljepota žene nije u fizičkoj ljepoti, već je njena ljepota odraz njene duše. To je briga koju ona sa ljubavlju daje, i strast za koju ona zna. Kako godine prolaze, žena samo dobiva na ljepoti.” Audrey Hepburn.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.