KRAĐA U B. MAHALI

| 14/03/2017

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.03.2017. godine, u 19,00 sati, u ulici Londža kod broja 90., izvršenim pregledom službenici Sektora kriminalističke policije su kod lica B.M. iz Zenice pronašli četiri pvc vrećice sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada a sporna materija je privremeno oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 13.03.2017. godine, u ulici Jalijski put, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan vlasništvo J.R. iz Zenice, kojom prilikom je otuđena električna bušilica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici.

Dana 13.03.2017. godine, u 21,15 sati, u ulici Jevrejska, od strane lica: P.B., Č.A. i P.A., izvršen je fizički napad na lica: B.E., B.V. i Š.B., sva lica iz Zenice, kojom prilikom su lica B.V. i Š.B. zadobila lakše tjelesne povrede, dok je lice B.E. zadobilo teže tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok su lica P.B., Č.A. i P.A. brzom intervencijom policijskih službenika locirana i lišena slobode u ulici Crkvice kod broja 18., nakon čega su zadržana u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

U toku noći 12/13.03.2017. godine, u mjestu Buzić Mahala bb, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prodajni objekat “Brovis” dd Visoko, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelelsne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.