banner ad

KOLEKTIV “BOSNA” SVEČANO PREDSTAVIO TAEKWONDO MAJSTORA IZ JUŽNE KOREJE

| 08/01/2017

U sali MSŠ “Hazim Šabanović” taekwondo kolektiv “Bosna” upriličio je prigodnu svečanost na kojoj je zvanično predstavljen južnokoreanski majstor Bae Dae Geon.

Ovaj 22-godišnji majstor taekwondoa dolazi iz kolijevke ovog sporta, inače je završio osnovnu i srednju taekwondo školu a trenutno i studira taekwondo.

Glavni trener TKD “Bosna” Edin Kajević  je razmijenio i prigodne poklone sa Bae Dae Geonom koji će narednih 40 dana boraviti u Visokom, a aktivno će trenirati sa svim članovima kolektiva “Bosna”.

Za sve prisutne članove, roditelje i medije, Geon je izveo i show program, a gromoglasnim aplauzom izražena mu je dobrodošlica u Bosnu i Hercegovinu i Visoko. Inače, pored našeg grada dva taekwondo majstora iz Južne Koreje trenutno borave u susjednoj Hrvatskoj gdje će također  u narednim danima prenositi svoja znanja i vještine.

Ovo je još jedno priznanje taekwondo kolektivu “Bosna” za sve dosadašnje izvanredne rezultate i svakako predan i marljiv rad u i oko ovog sportskog kolektiva za šta su najzaslužniji predsjednik i trener Edin Kajević i asistent Almin Kajević, te naravno ljudi iz Uprave- Edin Valjevac i Elvir Špiodić.

Taekwondo kolektiv “Bosna” zahvaljuje se Ziraat Bank dd Sarajevo na sponzorstvu hrane za gosta iz Južne Koreje. Isti su obezbijedili obroke za period od 06.01.2017. do 20.02.2017. godine.

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.