KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U NAREDNIM DANIMA

| 26/12/2015

visoko-rznd-ukrasi11

U subotu, 26.12.2015. dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab, u Hercegovini sjevernog smjera, u Bosni istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0°C, na jugu zemlje i lokalno u sjevernim područjima od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje i u sjevernim područjima od 10 do 15°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom maksimalna temperatura zraka do 3 °C.

U nedjelju, 27.12.2015. slično vrijeme kao i prethodni dan. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne, lokalno i na sjeveru zemlje. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje i lokalno u sjevernim područjima od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, u mjestima sa dugotrajnom maglom maksimalna temperatura zraka do 4 °C.

U ponedjeljak, 28.12.2015. u jutarnjim satima se očekuje prolazna umjerena oblačnost sa sjevera. Veći dio dana u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti dugotrajne magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje i lokalno u sjevernim područjima od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, u mjestima sa dugotrajnom maglom maksimalna temperatura zraka do 4 °C.

U utorak, 29.12.2015. u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano. U većem dijelu Bosne se očekuje niska naoblaka ili magla po kotlinama. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0°C, na jugu zemlje od – 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –1 i 5°C, na jugu od 10 do 14°C.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.