KAJA I TKD “BOSNA” OVOG VIKENDA NA 2. PRVENSTVU ZDK

| 24/02/2017

U nedjelju, 26. februara u sportskoj dvorani u Kaknju u organizaciji tekvando kluba „Nur“ iz Kaknja, a pod pokroviteljstvom Tekvando saveza Zeničko-Dobojskog kantona, održaće se drugo prvenstvo ZE-DO kantona.

Na ovom prvenstvu nastupit će brojni klubovi iz gradova koji gravitiraju ovom području: Zenica, Doboj jug, Visoko, Kakanj, Breza, Vareš, Tešanj…i očekuju se izuzetno zanimljive borbe i demonstracija sve ljepote koju donosi ovaj olimpijski sport.

Takmičenje će se održati u kategorijama mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Polufinalne i finalne borbe su na programu od 15 sati, a vrijedni organizatori prvenstva obezbijedili su medalje, pehare, diplome za najbolje pojedince i klubove. Nastup na ovom respektabilnom prvenstvu imat će i članovi našeg najboljeg, najtrofejnijeg i najmasovnijeg kolektiva TKD BOSNA, a o čijem nastupu trener ekipe, dvostruki Ginisov rekorder, majstor crni pojas 4 dan Edin Kajević-Kaja, rekao sljedeće:

– Sigurno da će ovo biti pravi praznik za sve učesnike prvenstva i ljubitelje sporta i borilačkih sportova koji će doći u velikom broju iz brojnih bh.gradova. Naš kolektiv dolazi maksimalno spreman, motivisan, željan novih priznanja i očekujem da će članovi TKD BOSNA nastaviti sa novom „žetvom“ priznanja. Nastupit ćemo sa 48 naših članova koji će se takmičiti u borbama i 11 koji će nastupiti u pomsama. Vjerujem da svi naši takmičari imaju znanje, talenat, volju da se okite novim medaljama… i da će to i praktično prikazati širokom auditorijumu.

sportske.ba

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.