banner ad

JOŠ JEDNOM ISPRATILI „DANE ZAIMA MUZAFERIJE“

| 28/11/2016

20161123_1952032

„Sve što je lijepo kratko traje“, kaže narodna poslovica.

Gledajući retrospektivno, prethodnu sedmicu u našem gradu obilježilo je nekoliko lijepih kulturnih događaja. Ove godine Općina Visoko u saradnji sa  Udruženjem građana „Ars tragovi“ i Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“ Visoko organizovala je manifestaciju „Dani Zaima Muzaferije“ i „Dani Preporoda“ sa bogatim programom.

U okviru manifestacije izložena su umjetnička djela bosanskohercegovačkog slikara Behaudina Selmanovića u prostorijama JU“Zavičajni muzej“ Visoko, a već narednog dana nakon tribine pod nazivom „Uloga i značaj Preporoda u životu Bošnjaka“ u renoviranim prostorijama BZK „Preporod“ Visoko održano je otvorenje, kao i izložba izdanja i historijata BZK Preporod.

visoko-preporod11

Cjelokupni program u okviru manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ ponudio je za sve uzrasti ponešto. Nakon svečanog obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti, tokom vikenda najmlađi su uživali u prikazivanju crtanog filma „Mali princ“, a za zreliju publiku održana je predstava Kamernog teatra 55, po tekstu Adbulaha Sidrana i u režiji Sulejmana Kupusovića, “U Zvorniku ja sam ostavio srce svoje”.

screenshot_1

Premijerom predstave visočkog Teatra Total “Ćelava pjevačica“, po tekstu Eugena Ionescua u režiji Jesenka Muzaferije svečano je ispraćena  13. manifestacija „Dani Zaima Muzaferije“ .

Press Općine Visoko

Objavljeno u: Hronika, Kultura

Komentari zatvoreni.