banner ad

IZ PERA MIRZETA HINDIJE: “BOSNA SEMA” – “ZMAJ” B. MAHALA 1:2

| 12/12/2016

11.12.2016. Sarajevo: „Koševo II“. Sudija: Nihad Ljajić. Asistenti: Ljuca i Avdić.

Strijelci: 0:1 Tarik Zukić (Elmir Puščul) 27′, 1:1 40′, 1:1 Tarik Zukić (Elmir Puščul) 61′.

BOSNA SEMA – ZMAJ  1:2 (1:1)

ZMAJ: Almir Sudžuka – Irfan Hindija – Amel Hindija – Safet Merdić – Muhamed Kurjak (c) – Armin Imamović – Amel Fejzagić – Aldin Imamović (58.Mirnes Brodlić) – Eldin Imamović (58.Anes Mulahasanović) – Elmir Puščul (85.Muhamed Brodlić) – Tarik Zukić. Trener: Mirzet Hindija.

Nogometni klub „Zmaj“ završio je 2016. godinu pobjedom u prijateljskoj utakmici protiv federalnog ligaša Bosna Seme. U prvom poluvremenu domaćin je bio bolji i stvorio nekoliko izglednih prilika, ali ih nije uspio realizovati. Almir Sudžuka se istakao sa nekoliko izvanrednih intervencija, a u 18′ je odbranio penal.

U jeku napada domaćih Tarik Zukić je eurogolom donio prednost Zmaju. Bosna Sema je izjednačila do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu trener Bosna Seme je promijenio kompletnu postavu i ubacio igrače koji su na probi. U drugom poluvremenu igra je bila ravnopravna ali je veza Puščul-Zukić ponovo donijela pobjedu Zmaju. Interesanto da su za Zmaj nastupili otac i sin Brodlić Mirnes i Muhamed. Ovom pobjedom Zmaj je zaključio najuspješniju kalendarsku godinu od osnivanja.

U 2016. godini Zmaj je osvojio 1. mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK, bio finalista Kupa ZDK, igrao 2. kolo Kupa FBiH. U 27 zvaničnih utakmica zabilježen je skor 21 pobjeda, 5 neriješenih i samo 1 poraz uz gol-razliku 80:21.

Mirzet Hindija

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.