IPAK VISPAK: PISMO ZAHVALE IZ SLOVENIJE

| 06/06/2016

vispak u sloveniji

“Poštovani prijatelji, u subotu, 21. maja održala se naša priredba pod nazivom “Sa pjesmom i igrom kroz BiH” sa učešćem kulturno umjetničkih društava naroda BiH, sama manifestacija je bila više nego lijepa i uspješna, naravno uz pravu dobru kafu “Zlatnu đezvu i štrudlice od Klasa.
Sve nastupajuće i goste prije početka priredbe smo počastili i ujedno vam se od srca zahvaljujemo.

Najavili smo da ste Vispak i Klas uveliko na slovenačkom tržištu.

Ova manifestacija je jedinstvena ne samo u Sloveniji, učestvovala su srpska, hrvatska i bošnjačka društva sa pjesmom i igrom od Posavine do Hercegovine. Televizija Slovenije je snimala sam događaj, tako da ce imati priliku šira javnost to upoznati, a i baklavu sam pravila sa klasovim korama koje su takođe dio Bosne i Hercegovine.

Još jednom se zahvaljujemo i vjerujemo da je dobro da na našim priredbama kao sto je ova i sledeća koju planiramo za jesen “veče sevdaha i sevdalinki” budu prisutni i naši proizvodi porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Ova manifestacija je održana u sedmici ljubiteljske kjulture koju slavi cijela Evropa a pridružila se i Slovenija, tako da sama manifestacije je nešto posebno, pokazatelj suživota naroda BiH, kulture i tradicije igre i pjesme koja je dio nas svih koja je od nekada pjevana i igrana među nama bosancima i hercegovcima.
Prisustvovali su i konzul Ambasade BiH, te brojni gosti. a uvodni govor i ovaj put mi je poslao na osnovu mojih zamisli, uvaženi naš prijatelj Enver Šadinlija iz Sarajeva”.

Srdačan pozdrav , do sledećeg viđenja,
Kulturni vođa, Zora Perenda
predsednik društva Sevdah, Mujo Perenda

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.