INTERVENCIJA POLICIJE U TOPOZOVOM POLJU

| 29/04/2017

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je osam krivičnih djela.

Crkvice

Dana 28.04.2017.godine u 00,45 sati u ul. Aleja Šehida kod UO “Verdi”, od strane lica: S.A (1996), H.M ( 1989), S.K (1996) i T.K (1990) svi iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje i oštečenje tuđe stvari, tako što su bejzbol palicama udarali po pmv.marke “BMV”, vlasništvo Č.S iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP-a PU I Zenica.Sačinjena službena zabilješka.

Visoko

Dana 28.04.2017.godine u 02,10 sati na lokalnom putu u mjestu T.Polje, općina Visoko, prilikom zaustavljanja i kontrolisanja pmv. marke “Kia-Rio”, kojim je upravljao V.A (1988) iz  Zavidovića utvrđeno je da su navedene registarske oznake krivotvorene, dok je izvršenim pregledom vozila  ispod sjedišta vozača pod nogama pronađen  jedan smotuljak u pvc. kesici sa sadržajem praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 0,50 grama.Izvršen uviđaj od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.Lice lišeno slobode i nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 28.04.2017.godine u 06,30 sati u službne prostorije obratio se B.R (1986) iz Povezica bb, općina Kakanj i prijavio da je tokom noći izvršena teška krađa u njegov pomoćni objekat.Tom prilikom otuđena su dva električna aparata za varenje, četri brusilice marke “Iskra”, jedna bušilica, set gedora i ključeva i tri  kabla.Uviđaj izvršen od strane istražitelja.

Žepče

Dana 28.04.2017.godine u 07,05 sati u službene prostorije obratila se E.R (1977) iz Zeničkog Puta općina Žepče i prijavila da je u toku noći 27/28.04.2017.godine ispred njezine kuće u Zeničkom Putu izvršena krađa jednog ruksaka, zeleno-žute boje i tri para sportskih patika(Adidas i Nike).Službeneici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u tri  saobraćajne nezgode četiri  lica su zadobila teže  a četiri lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zenica

Dana 28.04.2017 godine u vremenu od 16,05 do 18,20 sati u Zenici na magistralnom putu M-17, u mjestu Topčić polje ,izvršena je totalna obustava saobraćaja zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode.U vremenu od 18,20 do 19,10 sati saobraćaj se odvijao naizmjenično jednom trakom, kada je saobraćaj pušten u potpunosti.

Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Zenica-Kakanj, odvija jednom saobraćajnom trakom, a na pravcu Kakanj-Zenica usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Nemila

Dana 28.04.2017.godine u 14.45 sati u mjestu Lanište na putu Bistričak-Žićara, grad Zenica došlo je do šumskog požara gdje je djelimično gorjela jelova i borova šuma kao i nisko rastinje pri čemu je palo stablo jelke na dalekovod te došlo do prekida u napajanju električne energije.U 15.50 sati požar lokalizovan od strane šumara.Sačinjena službena zabilješka.

Na području ZE-DO kantona nije bilo  eksplozija.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.