INTENZIVIRANI RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA

| 07/11/2017

Jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji se trenutno realizira na području naše općine je izgradnja kružnog toka kod naplatnih kućica na samom ulazu u Visoko.

Radovi na Projektu ”Rekonstrukcija klasične raskrsnice u kružnu raskrsnicu na spoju regionalne ceste R443 Visoko – Kiseljak sa priključnom cestom na koridor Vc i ostalim lokalnim cestama na području općine Visoko” su ozvaničeni 29. avgusta, u okviru programa obilježavanja Dana općine Visoko.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji klasične raskrsnice u kružnu raskrsnicu iznosi 330.065,08 KM sa PDV-om, od čega će projekat biti finansiran od strane Kantonalne direkcije za ceste iznosom od 270.000 KM, dok je ostatak sredstava potreban za realizaciju projekta u iznosu od 60.065,08 KM obezbijeđen iz Budžeta Općine Visoko za 2017. godinu.

Izvođač radova je Konzorcij „Hering” d.d. Široki Brijeg i KTM „Brina” d.o.o. Posušje.

Podsjetimo da je ovo projekat koji je spreman 4 godine i realizira se zajedničkim snagama Općine Visoko i Vlade ZE-DO kantona.

Ovaj projekat je veoma značajan i za sve one koji u tranzitu prolaze našom općinom, jer riječ je o regionalnom pravcu, tako da će poboljšati bezbjedonosnu situaciju i normalizovati kompletan saobraćaj na području općine Visoko, a važan je i zbog svog razvojnog karaktera i očekuje se da pokrene niz novih investicija, posebno kada govorimo o blizini Poslovne zone Ozrakovići i njenom uvezivanju sa Poslovnom zonom Topuzovo Polje.

Press Općine Visoko

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.