HATIDŽA SALOŠEVIĆ- UČENICA GENERACIJE OŠ “MUSA ĆAZIM ĆATIĆ”

| 31/05/2017

Hatidža Salošević, učenica je generacije u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Velikom Čajnu. Učenici 9-b razreda su ponosni na svoju kolegicu, kao i kompletna škola smještena između Uvorića i Gračanice.
Informacije o Danu škole i maturantskom defileu male raje nisu stizale do medija, pa smo do Hatidže došli “zaobilaznicom”, trudeći se da bar malo ublažimo “nepravdu”.
Kratka pitanja i simpa odgovori slijede u nastavku priče o učenici generacije.

ViPromo: Kad je bilo najteže i sa kojim školskim predmetom?

Hatidža: Od devet razreda, 7. razred pamtim kao najteži. Pošto nisam ljubitelj stranih jezika, ponekad je dolazilo do sitinih problema sa engleskim jezikom.

ViPromo: Šta si voljela učiti, a šta baš i ne?

Hatidža: Što se tiče predmeta, uvijek su mi bile drage prirodne nauke, posebno hemija. Najbolje rezultate sam ostvarila na takmičenju iz fizike i matematike, a još voljela sekcije iz geografije i historije.

ViPromo: Da li je prezime Salošević bilo teret, obaveza ili olakšanje?

Hatidža: Prezime Salošević je u svakom slučaju bilo obaveza, ali je nastavnik Edin Salošević uvijek bio velika podrška tokom mog osnovnog obrazovanja.

ViPromo: Između koliko učenika se birlao i jesu li stigle nagrade?

Hatidža: Što se tiče konkurencije, bilo nas je 6 u užem izboru za učenika generacije. Od “Sarajevo osiguranja” sam dobila sat, “Suvenir S” je darovao vrijednu sliku, dobila sam i lijepu knjigu kao nagradu od Škole.

ViPromo: Ko je bio najveća podrška tokom školovanja?

Hatidža: “Najveća podrška su mi bili roditelji i brat, jer sam iz njih uvijek crpila snagu da nastavim onda kada sam posustajala. Također tu su moji prijatelji koji su uvijek vjerovali u mene i u moj uspjeh. Naravno, veliku podršku sam imala i od nastavnika, koji su se trudili da nas svakim danom nauče nečemu novom. Razrednik Mujo Trako, nastavnik biologije, bio mi je velika podrška da uspijem u ovom devetogodišnjem školovanju. Učitelj mi je bio Muhamed Trako, a učiteljica Irmela Hošić. Njima također dugujem zahvalnost na podršci.
ViPromo: Nastavak obrazovanja će biti u…?

Hatidža: Pa imala sam puno opcija, ali na kraju sam odlučila da ću upisati Medresu. Uvijek sam voljela izazove, a Medersa “Osman ef. Redžović” je novi izazov koji ću isprobati.

ViPromo: Da li ti je Faris kao simpatija bio inspiracija za dobro učenje ili možda neka kočnica kad misli sa knjige odlutaju.

Hatidža: Huuuuh! Moram priznati da mi je Faris bio podrška u ostvarenju mojih ciljeva, i rijetko kada je bio kako to vi kažete “kočnica” u dobrom učenju.

ViPromo: Želje za budućnost?

Hatidža: “Ne znam šta tačno poslije medrese, ali znam da bih voljela raditi sa djecom jer je to nešto što me ispunjava.
Djeca me čine sretnom. Voljela bih raditi sa djecom sa posebnim potrebama.

ViPromo: Za kraj

Hatidža: Hvala svim nastavnicima i osoblju Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”. Bilo je lijepo družiti se sa njima.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.