banner ad

FOTO: ZVJEZDICE VISOČKE MUZIČKE ŠKOLE

| 16/12/2016

Svaki novi muzički korak za malu raju u ŠOMO „Avdo Smajlović“ u Visokom otkriva njihove talente, muzikalnost, ljepotu pokreta na gitari, klaviru…

Mnogi školarci već od malih nogu pokazuju sklonost prema pjevanju i sviranju, ne sluteći sve prednosti pohađanja muzičke škole.

Stjecanje radnih navika, razvijanje motorike i apstraktnog mišljenja, emocionalne inteligencije i samopouzdanja samo su neke od njih.

Muzičku školu neki upisuju zbog porodične tradicije, interesiranja za muziku ili čiste znatiželje.

Svaka priredba ili interni čas za roditelje, novi je pokazatelj da su djeca uz muzičke instrumente sklonjena od kompjutera, mobitela, društvenih mreža i ostalih novotarija koje zaglupljuju.

Muzika nije jedini cilj muzičkog obrazovanja nego i „sredstvo odgoja“ djeteta u svestraniju i bogatiju osobu.

Visoko ima sreću da nastavnici koji rade sa djecom posjeduju osim muzičkih kvaliteta i čipove koji skeniraju malu raju uz otkrivanje talenata, ali i načina da se isti izvuku uz improvizacije i strpljiv rad.

Dječije radosti nakon prvih nastupa i roditeljski ponos su nešto neopisivo.

Uz dobar pristup, u djetetu se budi znatiželja i ono samo poželi napredovati dostižući time evidentan pomak u muzičkom obrazovanju.

Lijepo je čuti na nastupima ili u kućnom ambijentu klasiku, ali i sevdah i pop-rock hitove koju mala raja sve ljepše svira, gradeći sebi tako lijepe pozicije u društvu, na zabavama, dernecima…

Gitara, harmonika, violina… Svaki od instrumenata ima svoje čari, koje uz ŠOMO „Avdo Smajlović“ lakše ulaze u dječije ruke i tijela.

Svaka čast, uz par fotografija sa internog časa za roditelje. Muziciranje na gitari pulena nastavnika Nedima Lime možete pogledati klikom OVDJE.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.