banner ad

FOTO: NAČELNICA AMRA BABIĆ POSJETILA SAJAM ORGANSKE PROIZVODNJE OPEN-S 2012

| 10/11/2012

Povodom obilježavanja 4. dana Sajma OPEN-s 2012 koji je ujedno i posljednji dan ove manifestacije održan je bogat kulturno-umjetnički program u kojem je učestvovalo preko 500 učesnika. Posljednji dan Sajma organske proizvodnje i etno-narodonog stvaralaštva sa bogatim kulturno-umjetničkim sadržajem održan je danas na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Sajam je proteklih dana okupio preko 500 izlagača a posjetioci su imali priliku vidjeti oko 5.000 proizvoda koji su uzgojeni u Bosni i Hercegovini po organskim propisima.

Prošle godine, u četiri dana koliko traje sajam, bilo je oko 40 hiljada posjetilaca, dok je prema riječima organizatora ovogodišnji OPEN-s posjećeniji od prošlogodišnjeg, te je zaključno sa posljednjim danom ovaj sajam posjetilo preko 60.000 ljudi.

“Nadmašili smo i one granice koje smo sebi postavili, a ovo je sigurno postao najjači sajam organske proizvodnje u BiH. Održali smo 12 različitih programa, a već sada imamo poziva da organizujemo isti u nekoliko gradova u BiH. Odmah nakon ovog Sajma nastavljamo sa pripremama trećeg Sajma koji će biti održan naredne godine”, kazao je Jasmin Imamović, PR menadžer Sajma OPEN-s 2012.

Sajam organske proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva posjetila je i novoizabrana načelnica Općine Visoko Amra Babić te je sa direktorom Opensa Muharemom Šeperom razgovarala o mogućoj saradnji naše općine i sajma.

Na zeničkom sajmu bilo je mnogo izlagača iz Visokog koji su jako zadovoljni organizacijom ali i prodajom, budući da je OPEN-S izložbeno-prodajni sajam.

Ovaj sajam je pored 9.999 izloženih zeničkih hurmašica imao još jednu atrakciju. Trg Alije Izetbegovića u Zenici, tokom sajma je bio bogatiji za jedan umjetnički sadržaj. Veliki drveni brod svojim izgledom vraća u daleku prošlost kada su Iliri živjeli u ovim krajevima. Za gradnju ove atraktivne i rijetke postavke duge 12 metara i teške četiri tone, Zeničaninu Jasminu Fejziću trebalo je dvije godine.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.