FOTO: IZLETIŠTE RAVNE PRIJE PRVOG MAJA

| 30/04/2014

visoko izletiste ravne

Proteklog vikenda širom općine Visoko realizovana je globalna akcija čišćenja “Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan”.

Akcije čišćenja okoline uspješno su sprovedene u brojnim mjesnim zajednicama,  a za čišćenje izletišta Ravne bio je zadužen Savjet MZ Rosulje. Nakon akcije, vrijedni građani su najpoznatije visočko izletište ostavili bez ijednog papirića, najlonske kese, limenke..

Poznato je da većina Visočana slobodno vrijeme provodi na Ravnama, posebno za Prvi maj kada se uz roštilj i druženje u prirodi, na tradicionalan način obilježi Međunarodni praznik (ne)rada.

U proteklim godinama izletnici se i nisu baš pokazali kada je riječ o očuvanju okoline, konkretno izletišta Ravne. Nakon što “zabava prestane” izletište u potpunosti bude prekriveno smećem. Malo ko se sjeti da svoje otpatke uredno sakupi i deponuje na ispravan način.

Ove fotografije su nastale prije nekoliko dana, dakle prije 1. maja, i baš će biti interesantno vidjeti u kakvom će stanju izletište Ravne biti u petak ujutro, 2. maja. Da li je nemar postao stvar prošlosti ili akciju “Let’s do it” treba pomjeriti za mjesec maj, znat ćemo već u petak kad “dernek utihne”.

1

2

3

5

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.