ELVIR ŠPIODIĆ- JOŠ JEDNA RECKA ŽIVOTNOG KALENDARA

| 06/01/2018

Elvir Špiodić, vijećnik humanista danas je upisao još jednu recku životnog kalendara. Kažu načeo „petobanku“(1976). Badnji dan se tako zadnjih desetak godina pamti po čovjeku koji je donio toliko dobrog u Visoko i okolinu.

Rodom je iz mjesta gdje su suze zamijenile njegov sjaj u očima. Srebrenica. Potočari. Krajolik uz Drinu. To su mjesta gdje često navrati kada odmara od života koji sa porodicom živi po sistemu: „Tvoje je samo ono što daš.“

Znao sam da je „došl(j)o“ odlična investija u visočku budućnost. Kroz rad u ljubičastim i sivim klupicama izborio se za mnogo toga.

Voda je stigla u Čekrekčije-Čekrčiće, prilaz sa regionale je sa uličnom rasvjetom, prelaz za učenike mnogo sigurniji, a pored svega sportski tekvando duh i humanost bez granica.

Maj 2014. godine. Poplave… Kamion je dao na raspolaganje za humanitarnu pomoć, a ista je sva prešla preko njegovih ruku…

I dalje vozi svoj plavi kamion. Politiku nije iskoristio da se smjesti u neku udobnu fotelju, neke dobre firme. I dan danas radi na svom usavršavanju.

Majstore, nek’ je sretan uz puno zdravlja.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.