banner ad

DOLAZI ZAHLAĐENJE, U NEDJELJU I PONEDJELJAK MOGUĆ SNIJEG

| 21/04/2016

visoko kraljevac oblaci

Ako je suditi prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u sljedećih nekoliko dana očekuju nas zahlađenje i snijeg na planinama.

Posljednjeg dana radne sedmice očekuje se prolazno naoblačenje s juga prema sjeveru države uz najnižu temperaturu između 1 i 6 stepeni, dok će na jugu biti oko 12 stepeni. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka će biti od 18 do 24 stepena.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Jutro će obilježiti slabi pljuskovi na jugu dok će se do kraja dana proširiti i na ostatak države. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena.

Nedjelju će ispratiti obilna kiša, a očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Poslije podne, padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg koji bi mogao padati čak i na 800 metara nadmorske visine, tvrde iz FHMZ.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni.

Prvi dan naredne sedmice bit će identičan, sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 800 metara nadmorske visine, a očekuje se između 15 i 40 litara padavina po kvadratnom metru.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu do 14 stepeni.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.