banner ad

DOBRA SARADNJA OPĆINE VISOKO I FONDACIJE HEINRICH BÖLL

| 23/12/2016

Jučer je u Općini Visoko održan sastanak sa predstavnicima Fondacije Heinrich Böll koja u Bosni i Hercegovini radi i djeluje od 1999. godine kao njemačka politička fondacija koja se zalaže za demokratizaciju, očuvanje mira i nenasilnu komunikaciju.

U cilju integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju postoji više uslova koji se moraju ispuniti i premostit kako bi jedna država bila njena članica. Planirajući u tom smjeru, Općina Visoko, kao jedinica lokalne samouprave malim koracima pomaže u ostvarenju ovog velikog zadanog cilja. Općinska načelnica mr.sci Amra Babić tokom proteklih susreta razgovarala je sa direktoricom Fondacije Marion Kraske o zelenim politikama, kako je Fondacija naziva, i izrazila želju za saradnjom.

U vezi s tim, održan je veoma uspješan sastanak o mogućnostima saradnje na promociji Studije o potencijalima za zelene poslove u Bosni i Hercegovini. U 2017. godini planirana je zajednička prezentacija pomenute Studije koja je u završnoj fazi.

Tokom ovog sastanka razmijenjena su mišljenja i prepoznati i drugi zajednički interesi, poput promocije koncepta energetskih zadruga, jačanja organske proizvodnje i agroturizma.

Pomenutom sastanku prisustvovali su predstavnici Općine Visoko i predstavnici Fondacije Heinrich Böll zajedno sa direktoricom Marion Kraske. Prema riječima predstavnika Fondacije: „Uz zajedničke napore uspjeh je zagarantovan.“

Press Općine Visoko

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.