banner ad

DESET GODINA USPJEŠNOG RADA ŠKOLE I KLUBA RITMIČKE GIMNASTIKE U VISOKOM

| 14/05/2013

Na incijativu općine Visoko Fehima Memića, Ismeta Hadžimejlića  i Aide Hadžić selektora reprezentacije Bi H, 14. Maja 2003. godine pokrenuta je Škola ritmičke gimnastike koja je obezbijedila optimalne uslove za buđenje gimnastičkog sporta u Visokom.

klub ritmicke gimnastike

Od 9. maja 2006. godine, Škola je registrovana kod Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta ZDK kao Klub ritmičke gimnastike „Visoko“ Visoko.

22. juna 2006. Godine postaje član Sportskog saveza općine Visoko, a 17. Decembra 2007. godine i član Gimnastičkog  saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

krg4

Klub ritmičke gimnastike „Visoko“ je učestvovao na mnogim Međunarodnim takmičenjima. Internacionalni turniri u Sarajevu, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, na Balkanijadi u Grčkoj, Prvim Igrama Jugoistočne Evrope i drugim takmičenjima po pozivu. Djevojčice su mnogo puta učestvovale na sportskim revijama i klubskim druženjima.

krg3

Podsjećamo, Klub ritmičke gimnastike “Visoko” je 10. novembra prošle godine u sarajevskoj sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu učestvovao na Međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici. Naše sugrađanke, članice KRG “Visoko” u pratnji trenerice Aline Rajkić  osvojile su sedam medalja.

krg2

Jedan od posljednjih zapaženiih nastupa dogodio se također u novembru prošle godine na  Internacionalnom turniru u Budvi. Na ovom turniru u ritmičkoj gimnastici učestvovalo je osam zemalja (Rusija, Estonija, Bugarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i BiH), visočki klub je osvojio četiri medalje.

krg1

Ovo su samo neki od posljednjih zapaženih uspjeha, Klub ritmičke gimnastike “Visoko” kontinuirano radi, te im želimo čestitati 10 godina rada i naravno još mnogo uspjeha i medalja u narednom periodu.

KRG "Visoko"

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.