banner ad

DELEGACIJA TURSKIH PRIVREDNIKA POSJETILA OPĆINU VISOKO I KAPACITETE KTK

| 20/11/2012

Deset turskih privrednika među kojima je bio i gradonačelnik jedne od istanbulskih općina posjetilo je danas Općinu Visoko. Bio je ovo prvi incijalni sastanak u okviru kojeg je organizovana i posjeta kapacitetima KTK  u Slobodnoj Zoni.

Inače, ovo je prva veća zvanična delegacija koja je posjetilu Općinu a dolazi iz Republike Turske.

“Jedan od današnjih gostiju dolazi iz korporacije u čijem vlasništvu je i Natron Maglaj. Ja se nadam da će ovo biti inicijalni sastanak. Danas smo organizirali posjetu kapacitetima KTK Visoko u Slobodnoj zoni. To je samo dio kapaciteta koji mi stranim investitorima možemo pokazati. Ja se nadam da ćemo ostvariti saradnju i sa drugim investitorima, ne samo iz Turske nego i drugih zemalja. Da bismo bili ozbiljni partneri investitorima mi moramo provesti reformu lokalne administracije a u tom procesu se naša lokalna administracija već nalazi”, izjavila je Amra Babić, načelnica općine Visoko.

Pored načelnice delegaciju privrednika iz Turske ugostili su i pomoćnica načelnice u službi za privredu, budžet i finansije Edina Ferizović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Amir Zukić, član NO KTK Edina Hasečić i direktor KTK Senad Bilalović.

radio Q / ViPromo

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.