DAMAR, BEDEM I WORLD VISION: PODJELA DONACIJA VISOČKIM SREDNJOŠKOLCIMA

| 08/02/2013

damar11

U prostorijama Udruženja „Damar omladine„ danas je izvršena podjela donacija srednjoškolcima sa područja općine Visoko koji su obuhvaćeni projektom „Sponzorisanja“ od strane World Vision-a, ured u Zenici.

Osim podjele navedenih donacija, srednjoškolcima su se obratili i predstavnici  omladinskog Udruženja „Bedem“ kao i predstavnik Udruženja „Damar omladine“.

Predstavnici oba udruženja su razgovarali sa mladima, o potrebama mladih na području općine Visoko, kao i o ciljevima ova dva udruženja.

Udruženje „Damar omladine“ kao i Udruženje „Bedem“  su istakli  značaj neformalnog obrazovanja, volonterizma, te samog aktivizma u lokalnoj zajednici.

Oba udruženja su pozvala mlade na uključivanje u rad samih udruženja kako bi svi zajedno doprinijeli razvoju lokalne zajednice u pogledu rješavanja problema mladih i time mlade osnažili da budu aktivni i produktivni u zajednici u kojoj žive.

Udruženje „Damar omladine“ kao i Udruženje „Bedem„ su zadovoljni angažmanom mladih sa područja naše općine, te se iskreno nadaju da će tako i ostati.

Napominjemo da su oba Udruženja partneri u sklopu navedenog projekta koje implementira World Vision, ured u Zenici.

visoko-ref3

visoko-ref2

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.