DA LI JE MOGUĆ POVRATAK OTPISANOG?

| 18/10/2013

visoko-amra-munib

Munib Alibegović, bivši načelnik općine Visoko nakon apstinencije od politike i uživanja u jagodama, ponovo bi na stari posao nakon osmogodišnjeg načelnikovanja.

Zakonski osnov za potrošenih cca 45 000 maraka (bruto iznos) kroz neku vrstu nadoknade poslije funkcije koju je obnašao postoji. Da li postoji neka zakonska kvaka za povratak na činovnički posao? E, to već nisam siguran.

Mislim da nakon dva mandata ne postoji, ali živi bili pa vidjeli. Prvi mandat dobio je kroz iglene uši za par stotina glasova ispred Asmira Hodžića. Drugi za par hiljada ispred istog kandidata. Kakvi su to aplauzi bili od zaposlenih u tadašnjoj zgradi afera i aferima. Družina se opustila, pa više radila svoj privatni posao na državnom poslu, a šetao ko je i kad je htio.

Popularnost mu je rasla iz godine u godinu, ali je sujeta uradila svoje, pa se podigao iznad svoje političke opcije i počeo ukopavanje visočke općine nerazumnim odlukama koje su aminovali vijećnici. Čast izuzecima.

Koja je odluka najgora?

Tolerisanje gomilanja milionskih dugova kod Javnih preduzeća ili možda ekstra skup odvoz smeća na zeničku deponiju Mošćanica.

Ili nešto treće?

Pokušaj trećeg mandata za načelnika na krilima samodopadnosti i u očekivanju pobjede neke druge SDA struje u Sarajevu nije uspio.

Put za Sarajevo preko Kralupa nije ni počeo. Ostala i obećanja poput onih pred drugi mandat da će kompletna općina imati vodu i uredan odvoz smeća.

Gotivio je medije. Neke nakon medijskog reketa više, neke malo manje.

Sad ga isti stidljivo vraćaju na mala vrata u javnost i pokušavaju ga vratiti na radno mjesto.

Izgleda da je nakon ležanja na Budžetu propao plan o radu u revizorskoj kući političkih ahbaba.

Još kad se aktuelna vlast sjeti atakovanja na istu u finišu izborne kampanje…

Zato i ne čudi zašto se bivši načelnik još nije susreo sa aktuelnom načelnicom. A puno je teških riječi palo.

Bilo kako bilo i kada bi Munja opet sinula, veliki broj pitanja bi ostao nakon grmljavine. Narod bi fakat imao svašta da pita nakon povratka OTPISANOG.

Naravno, pod uslovom da se isti desi.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.