BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DANE 12. I 13. MAJ 2018. GODINE

| 14/05/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dane:

12.05.2018. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela nasilničkog ponašanja (član 362. KZFBIH).
  2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 30 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 10 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (3 vozača), prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje zaštitne kacige, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

13.05.2018. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo krađe (član 286. KZ FBIH).
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 24 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 7 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (1 vozač), prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje zaštitne kacige, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu policijski službenici ove PS će vršiti pojačane kontrole vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića, te područja Šarenih Hanova u Moštru.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.