BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 28.12.2017. GODINE

| 29/12/2017

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 28.12.2017. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo teške krađe (član 287. KZ FBIH)
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Prijavljene su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 43 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 8 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme, prekoračenje brzine i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Obzirom da se u narednim danima očekuje povećana upotreba pirotehničkih sredstava, podsjećamo građane da je u članu 3. Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona utvrđeno činjenje prekršaja u slučajevima kada se vrši prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa. Službenici policije će u skladu sa zakonskim ovlaštenjima vršiti privremeno oduzimanje navedenih sredstava, a prekršiocima  Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona,  izdavati  prekršajne naloge. 

Također, ukazujemo na činjenicu da se u činjenju ovih prekršaja u velikoj mjeri pojavljuju djeca, te i na ovaj način  skrećemo pažnju roditeljima  da će za prekršaje počinjene od strane maloljetnih lica službenici policije, u slučajevima predviđenim Zakonom, izdavati prekršajne naloge i roditeljima.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.