BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 2.11.2017. GODINE

| 03/11/2017

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 2.11.2017. godine:

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.
  3. Za navedeni dan na području PS Visoko nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS su kontrolisali 63 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 30 prekršajnih naloga i to za prekršaje počinjene u saobraćaju od kojih su dva vozača zatečena da upravljaju motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača su zatečena da upravljaju motornim vozilom bez važeće registracije dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme, prekoračenje brzine i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su  3 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se redovne kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.