BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 11.2.2018. GODINE

| 12/02/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 11.2.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo “Teška krađa” (član 287. KZ FBIH).
  2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira “Naročito drsko ponašanje” i “Fizičkim napadom na drugo lice” i čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK.
  3. Na području PS Visoko dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 9 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je pet intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.