BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 10.11.2017. GODINE

| 11/11/2017

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo koje se odnosi na član 222 KZ FBIH (Nasilje u porodici).
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 35 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, 7 vozača je sankcionisano po zavedenoj akciji “Obaveze vozača prema pješacima”, dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se redovne kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Također, u narednom periodu od strane policijskih službenika PS Visoko vršit će pojačana kontrola vozača i vozila sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja “Obaveza vozača prema pješacima” .

S poštovanjem
POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.