BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA 1.11.2017.

| 02/11/2017

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 01.11.2017. godine:

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira i  to tučom te omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Za navedeni dan na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici ove PS su kontrolisali 37 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 26 prekršajnih naloga i to za počinjene  u saobraćajukao što su nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je  5 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.