banner ad

BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA DAN 5.7.2018. GODINE

| 06/07/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 5.7.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su 3 krivična djela i to: Krađa (član 286. KZ FBIH), teška krađa (član 287. KZ FBIH) i krivotvorenje (član 373. KZ FBIH).
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 38 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 8 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.