banner ad

BARTOLOMEJ STANKOVIĆ ODUŠEVIO PUBLIKU U BEČKOM ARNLOD SCHONBERG CENTRU

| 06/12/2016

bato-bec1

Bh. pijanista Bartolomej Stanković u ponedjeljak navečer održao je solistički koncert “Balkan Madness BH edition” u bečkom u Arnold Schonberg centru.

Program koncerta bio je sačinjen od djela bh. kompozitora koje je pijanista Stanković svrstao u dvije grupe – oni koji nisu rođeni u BiH, ali su svojim djelovanjem itekako obogatili umjetnički život BiH.

Stanković je izveo djela deset bh. kompozitora a to su djela Vojina Komadine, Milana Prebande, Vlade Miloševića, Milana Jeličanina, Josipa Magdića, Asima Horozića, Armena Škobalja, Samira Fejzića, Dražana Kosorića i Davida Mastikose.

Inače, u novembru je u rezidenciji austrijskog ambasadora u Sarajevu predstavljen “Balkan Madness” projekt koji je, kako je istaknuto, u potpunosti posvećen domaćem umjetničkom stvaralaštvu u svrhu promocije muzike za klavir u BiH i inostranstvu.

bato-bec2

Publika u u bečkom u Arnold Schonberg centru uživala je u koncertu Bartolomeja Stankovića, a među prisutnim bio je i Nj.E. Tomislav Leko, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji.

Također, u austrijskoj prijestolnici boravila je i ekipa TV Visoko koja je snimala reportažu o ovom nesvakidašnjem kulturnom događaju i izuzetno važnom kada je riječ o kulturnoj saradnji Austrije i Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u: Hronika, Kultura

Komentari zatvoreni.